Lokaal bestuur bij het boekenruilkastje.

Boekenruilkastjes in elke deelgemeente van Zedelgem

8 juni 2023

Foto: Schepen van bibliotheek Charlotte Vermeulen en burgemeester Annick Vermeulen bij het boekenruilkastje langs de Diksmuidse Heirweg 12

In elke deelgemeente van gemeente Zedelgem staat nu een boekenruilkastje. Dit is een initiatief van bibliotheek Zedelgem. Boekenruilkastjes zijn mini-bibliotheekjes waar mensen boeken gratis ontlenen en boeken in de plaats kunnen schenken. Zo groeien deze boekenruilkastjes aan aanbod, krijgen oude boeken nieuw leven en beleven mensen nieuw leesplezier.

Burgemeester Annick Vermeulen en schepen van bibliotheek Charlotte Vermeulen: “De boekenruilkastjes worden bij de opstart voorzien van een boekenpakket uit bibliotheek Zedelgem. Met dit initiatief brengen we de bib tot bij de mensen. We hopen ook dat zoveel mogelijk mensen actief gebruik zullen maken van de boekenruilkastjes en dit mee mag zorgen voor ontmoeting en verbondenheid in onze gemeente.”

Je vindt de boekenruilkastjes op volgende plaatsen:

  • Zedelgem: Diksmuidse Heirweg 12
  • Aartrijke: Noordstraat 67
  • Loppem: Spreeuwenweg 87
  • Veldegem: Sint-Corneliusstraat 33

De boekenruilkastjes worden beheerd door een meter of peter die instaat voor het net houden van de kastjes, en contact houdt met bibliotheek Zedelgem zodat er ook op toegezien wordt dat er steeds een aanbod is.