Bibliotheek Zedelgem: sinds 1 juli 2020 ook uitlenen van games!

Digitalisering speelt een grote rol binnen de actuele samenleving. Ook gemeente en bibliotheek Zedelgem blijven niet achter in deze evolutie en zorgen voor een gedifferentieerd, en digitaal, aanbod.

Hierin spelen ook computergames, die steeds meer deel uitmaken van de hedendaagse cultuur, een grote rol. Met het voorzien van een uitleenaanbod van computergames in de bibliotheek willen wij graag inspelen op hetgeen de jeugd, maar natuurlijk ook vele volwassenen, de dag van vandaag interesseert en bezighoudt.

Games

Bibliotheek Zedelgem beschikt over games voor de meest recente en courante spelconsoles:  Playstation 4, Xbox One en Nintendo Switch. We proberen voor alle consoles steeds een zo breed mogelijk gamma te voorzien, in 3 categorieën: kinderen, tieners (12+) en volwassenen (18+).

Uitlenen van games

De games zijn, zoals andere materialen, gratis te ontlenen voor 4 weken (éénmalig verlengbaar met nogmaals 4 weken). Elke lener kan maximum 2 games ontlenen. Ook reserveren van games is mogelijk. Het aanbod games en wat extra uitleg kan je steeds terugvinden op de website van bibliotheek Zedelgem: https://zedelgem.bibliotheek.be/games

Lezing “Gaming en opvoeding”

Bibliotheek Zedelgem organiseert in dit kader, in samenwerking met Digisaurus, een lezing “Gaming en opvoeding”. Deze zal plaatsvinden in de hoofdbibliotheek (Groene Meersen) en dit op woensdag 23 september om 19.30 u.

Inschrijven kan via bibliotheek@zedelgem.be, via 050 208 008 of aan de balie in de bib.
Prijs: 3 EUR.

Toernooi

Als laatste extraatje organiseert de bibliotheek ook nog twee game-toernooien.

Een eerste voor jongeren van 12 tot 15 jaar in samenwerking met de jeugddienst en hun SWAP-tienerwerking op 27 augustus 2020.

Om ook de jongere gamers niet te vergeten, organiseert de bibliotheek een tweede toernooi voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Dit zal plaatsvinden in de hoofdbibliotheek, op zaterdag 24 oktober 2020.

Inschrijven kan via bibliotheek@zedelgem.be, via 050 208 008 of aan de balie in de bib.

Vanaf deze zomer kunnen dus ook de fanatieke gamers onder de leden van bibliotheek Zedelgem bij ons terecht!