Bibliotheek

Bibliotheek Zedelgem is niet alleen een plaats waar jong en oud boeken kunnen ontlenen, maar is veel meer dan dat. In de collectie zitten ook strips, dvd’s, cd’s; een vereniging of organisatie kan er een activiteit organiseren en iedereen kan er terecht om de krant te lezen of op internet te surfen. De bibliotheekmedewerkers staan alvast klaar samen met jou op zoek te gaan naar een goed boek, informatie…een antwoord op al je vragen!

In de hoofdbibliotheek is er een ruim en actueel aanbod voor kinderen, jongeren, volwassenen, slechtzienden... Je vindt er prentenboeken, eerste-leesboekjes, grootletterboeken, luisterboeken, strips, romans, informatieve boeken, cd’s, dvd’s en games. Ook is er een aanbod aan dagelijkse kranten die je ter plaatse kan inkijken en zijn er verschillende wekelijkse of maandelijkse tijdschriften die je ook kan ontlenen.

Naast de hoofdbibliotheek is er in elke deelgemeente (Aartrijke, Loppem en Veldegem) een uitleenpost die open is op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Je vindt er een kleinere maar ook actuele collectie, voor zowel jong als oud. Je kan er ook materialen aanvragen uit de hoofdbibliotheek.

Voor scholen, instellingen en verenigingen werkt de bibliotheek graag een aanbod op maat uit (themapakketten, rondleidingen, voorlezen aan klassen…). 

De bibliotheek organiseert ook eigen activiteiten, voor jong en oud: familiefilm, luisteroortjes op zaterdag… Ook vinden bv. leesgroepen hun weg naar bibliotheek Zedelgem en organiseren daar hun bijeenkomsten.

Op zedelgem.bibliotheek.be kan je terecht voor meer informatie over de bib. Je kan er ook een werk uit een andere bibliotheek aanvragen, een e-reader aanvragen, je materialen verlengen via je eigen Mijn Bibliotheek-profiel...

Uiteraard staan alle medewerkers steeds klaar om te antwoorden op al je vragen! Je kan rechtstreeks contact opnemen met de bibliotheek via bibliotheek@zedelgem.be of 050 20 80 08.

 

Dienstreglement

Hoe word je lid van de bibliotheek?
Je wordt lid van de bibliotheek door je persoonlijk aan te melden in een van de bibliotheekvestigingen. Wie jonger is dan 18 jaar betaalt geen lidgeld. Vanaf 18 jaar betaal je jaarlijks 5 euro lidgeld. Iedereen die lid is van de bibliotheek kan alle beschikbare materialen gratis ontlenen.

Hoeveel kan je ontlenen?
Elke lener kan op de lenerspas maximaal 20 materialen ontlenen, waarvan 10 gedrukte en 10 audiovisuele materialen. Hiervoor kan je terecht in de hoofdbibliotheek en de uitleenposten.

Hoe lang mag je iets ontlenen?
De standaard uitleentermijn is steeds 4 weken. Deze termijn is éénmalig verlengbaar met 4 weken.

Een uitzondering hierop geldt voor de ‘sprinters’. Dat zijn de nieuwste dvd’s, bepaalde naslagwerken en extra exemplaren van bestsellers. Die kun je maximum 2 weken lenen en zijn niet verlengbaar.

Het volledige dienstreglement vind je onderaan deze pagina.

Openingsuren

ma 14:00 - 19:00u
di 14:00 - 19:00u
wo 14:00 - 19:00u
do Gesloten
vr 10:00 - 12:00u , 14:00 - 18:00u
za 9:30 - 12:30u
zo Gesloten

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het vrijetijdsnieuws uit je gemeente.

Schrijf je in