Bewegen op verwijzing

Dagelijks bewegen lijkt eenvoudig, maar de meeste mensen doen het toch te weinig. We hebben te weinig tijd, we hebben geen zin, we zitten een hele dag achter onze bureau. Maar wat als je gezondheid eronder lijdt?

Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ kunnen huisartsen binnenkort mensen doorverwijzen naar een ‘BOV-coach’. Bewegen op Verwijzing helpt o.a. mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven.

De huisarts geeft het advies een BOV-coach in te schakelen om bv. minder lang stil te zitten en meer te bewegen. De deelnemer contacteert vervolgens één van onze BOV-coaches.

Op basis van jouw verhaal wordt een beweegplan uitgewerkt waarbij de BOV-coach rekening houdt met jouw interesses en mogelijkheden. Je coach weet welke activiteiten en sporten je gemeente en verenigingen aanbieden. Je coach helpt je op weg en motiveert jou. Daarna is het aan jou om te gaan bewegen.

Terugbetaling

De consultaties bij de BOV-coach worden terugbetaald. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid betaal je slechts 20 euro in plaats van 60 euro voor een consultatie van 1 uur.

Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan betaal je slecht 4 euro uit eigen zak. Wanneer een consultatie een half uur duurt betaal je de helft. Consultaties in groep zijn goedkoper.

Doel van het project?

We willen iedereen aansporen tot een actievere levensstijl. We zitten teveel aan onze bureau, we vergaderen al zittend, we zitten naar de televisie te kijken, we nemen de auto in plaats van de fiets, we nemen de lift in plaats van de trap. Meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen.

Interesse?

Informeer bij jouw huisarts zodat hij je kan doorverwijzen naar een BOV coach in onze gemeente.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de sportdienst.