Bestuurslid sportraad Zedelgem schenkt luchtreiniger aan Vaccinatiecentrum De Groene Meersen

Op woensdag 31 maart mocht vaccinatiecentrum De Groene Meersen in Zedelgem een luchtreiniger in ontvangst nemen. Het toestel , een TROX Air Purifier, is van een kwaliteit die o.a. in ziekenhuizen gebruikt wordt en is geschikt voor ruimtes van ongeveer 100m². De luchtreiniger wordt opgesteld in de onthaalruimte van het vaccinatiecentrum, daar waar mensen zich registreren bij de onthaalmedewerkers.

Het is Andy Slabbinck, bestuurslid van de Zedelgemse sportraad die de luchtreiniger gewonnen en vervolgens geschonken heeft aan het vaccinatiecentrum. Hij deed dit in aanwezigheid van Tom Stichelbaut (managing director) en Peter Van Veer (senior sales engineer) van de firma TROX. “Ik heb via mijn werk deelgenomen aan een wedstrijd waarbij firma’s (die klant zijn bij TROX, de fabrikant van deze  luchtreiniger) gevraagd werden om organisaties voor te stellen die in aanmerking komen om zo’n Air Purifier te kunnen winnen. Ik moest direct aan het vaccinatiecentrum in Zedelgem denken… en zie, mijn voorstel werd als een van de winnaars geloot.” vertelt een opgetogen Andy Slabbinck. 

 

Luchtkwaliteit in vaccinatiecentrum De Groene Meersen wordt permanent gemeten

Burgemeester Annick Vermeulen mocht het luchtreinigingstoestel in ontvangst nemen. “ Wij voldoen met het vaccinatiecentrum natuurlijk al van bij de start aan de wetgeving en voorschriften inzake luchtkwaliteitsnormen en ventilatie: in het VC staan reeds drie Co2 meters opgesteld die de luchtkwaliteit permanent meten, deze toestellen worden door onze medewerkers gemonitord. De resultaten worden opgevolgd, bijgehouden en gecontroleerd en er wordt ook voldoende verlucht door ramen en deuren open te zetten in de verschillende ruimtes van het VC. Maar deze schenkingsakte is natuurlijk een  zeer attent en fijn gebaar van ons lid van de sportraad. Hartelijke dank hiervoor, we appreciëren dit heel erg. En dank ook natuurlijk aan de firma die met dit initiatief op de proppen is gekomen, zeer actueel en nuttig! Onze kwaliteitsvolle dienstverlening is er mee gediend.”  burgemeester Annick Vermeulen.

De TROX Air Purifier is een luchtreiniger die 99,95% van de lucht zuivert . Deze luchtreiniger is een geschikt toestel voor ruimtes van ongeveer 100 m² zoals eetzalen, vergaderzalen… en zal dus in Zedelgem dienst doen in vaccinatiecentrum De Groene Meersen.