Behaag je tuin

Doe mee met de samenaankoop streekeigen plantgoed van het Regionaal Landschap Houtland & Polders.

Met de start van het nieuwe schooljaar pakt het Regionaal Landschap Houtland & Polders opnieuw uit met de jaarlijkse samenaankoop van streekeigen plantgoed om jouw tuin te behagen. De samenaankoop staat garant voor een assortiment van gemengde hagen, heggen, houtkanten, wilgenpoten en hoogstambomen. 100% gegarandeerd streekeigen en autochtoon plantgoed, en aan een voordelig tarief. In het aanbod zitten hoogstammige loofbomen, knotwilgen of bosplantgoed voor hagen, heggen, houtkanten en/of vogelbosjes. 

De voordelen van het behagen van je tuin zijn niet in een notendop te vatten, maar we doen graag een aanzet die jou ongetwijfeld ook zal ‘behagen’.

  • Bomen en struiken verfraaien jouw tuin en het landschap;
  • Ze brengen rechtstreeks meer leven in de tuin door hun bloemen en vruchten;
  • Onrechtstreeks hebben ze ook heel wat voordelen voor allerlei vogels, bijen, vlinders en kleinere zoogdieren zoals egels. Denk bijvoorbeeld aan de schuil- en nestplaatsen voor deze soorten of de verkoeling tijdens de warme zomermaanden. 

Meer info op www.rlhp.be/in-de-kijker.

Bestellen

Bestellen kan vanaf 1 september tot 15 november 2023 via www.behaagjetuin.be. Er zijn 2 afhaalmomenten voorzien in Tillegem: op vrijdag 8 december (namiddag) of op zaterdag 9 december (voormiddag).

TIP: plant goed jouw plantgoed want de juiste plant hoort op de juiste plaats. Niet alleen de grondsoort is belangrijk maar ook de standplaats en de beschikbare ruimte. Voor meer informatie kan je terecht op de website www.bomenwijzer.be, maar ook de medewerkers van het Regionaal Landschap Houtland & Polders staan voor je klaar met advies en ondersteuning.

Contact: landschap@rlhp.be - info@rlhp.be -  www.rlhp.be - Regionaal Landschap Houtland & Polders | Facebook - bellen kan op het nummer 0497 80 18 86 (Leen Herrewyn)