Behaag je tuin

Doe mee met de samenaankoop streekeigen plantgoed van het Regionaal Landschap Houtland & Polders.

Behaag je tuin is de nieuwe naam voor de actie ‘Behaag het Houtland’. Samen met andere Regionale Landschappen wordt bewust gekozen voor gemengde bosgoedpakketten omdat variatie in beplanting de biodiversiteit alleen maar ten goede komt. Bovendien zijn de soorten allemaal streekeigen en autochtoon. Dat betekent dat de soorten al heel lang in onze gebieden voorkomen en goed zijn aangepast aan de bodem en klimatologische omstandigheden. Hun overlevingskansen zijn dus groter dan die van ingevoerde soorten. De groei- en bloeicyclus van deze planten is afgestemd op de noden van onze lokale fauna.

Kies jij ook voor een tuin met streekeigen bomen en struiken? Groot gelijk, want dat is genieten. En niet alleen jij hebt er baat bij maar ook heel wat vogels, bijen, vlinders en kleinere zoogdieren zoals egeltjes vinden er nest-, rust- en voedselgelegenheid.

De samenaankoop staat garant voor:

  • een assortiment van gemengde streekeigen hagen, heggen, houtkanten, wilgenpoten en hoogstambomen
  • 100% gegarandeerd streekeigen en autochtoon plantgoed met het label ‘plant van hier’
  • en dat alles aan een voordelig tarief.

Bestellen kan vanaf 1 september tot 31 oktober 2022. Er zijn 2 afhaalmomenten voorzien in Tillegem: op vrijdag 9 december (namiddag) of op zaterdag 10 december (voormiddag).

TIP: plant goed jouw plantgoed want de juiste plant hoort op de juiste plaats. Niet alleen de grondsoort is belangrijk maar ook de standplaats en de beschikbare ruimte. Voor meer informatie kan je terecht op de website www.bomenwijzer.be, maar ook de medewerkers van het Regionaal Landschap Houtland & Polders staan voor je klaar met advies en ondersteuning. Mail naar landschap@rlhp.be 

Meer info of bestellen kan via de webstek In de kijker: najaarsacties - Regionaal Landschap Houtland & Polders of www.behaagjetuin.be.