Asfalteringswerken Hollevoordestraat in Zedelgem

Van maandag 25 tot en met woensdag 27 september 2023 zullen er asfalteringswerken worden uitgevoerd in de Hollevoordestraat. De werken zijn voorzien over een werkplanning van 3 dagen, afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit wijzigen.

Opgelet: tijdelijk eenrichtingsverkeer gedurende de werken opgeheven!

Deze asfalteringswerken zullen het wegdek en de veiligheid in de Hollevoordestraat verbeteren want onrechtstreeks heeft de Hollevoordestraat het door de heraanleg van de Groenestraat en de lokale omleidingen die dit met zich meebrengt, zwaar te verduren. Door de asfaltverharding te vernieuwen wil de gemeente schade zoals opspringende stenen en/of het ontstaan van putten vermijden.

Op maandag 25 september zal de weggebruiker het minst hinder ervaren van de werken, maar op dinsdag 26 en woensdag 27 september zal de Hollevoordestraat tussen de Berkenhagestraat en de Brugsestraat volledig afgesloten zijn.

Tijdelijke opheffing van het eenrichtingsverkeer

Op dinsdag 26 en woensdag 27 september wordt het eenrichtingsverkeer in de Berkenhagestraat tijdelijk opgeheven. Lokale omleidingen worden aangeduid.

Ingrijpende gevolgen voor De Lijn buslijnen 55, 72 en 74 en de nachtlijn 94

Gedurende de werken zullen de buslijnen 55, 72, 74 en de nachtlijn 94 alternatieve routes volgen. (zie ook document als bijlage) 

  • Lijn 55: haltes Aartrijke dorp, Aartrijke Wagenmakerij, Aartrijke Litterveld, Zedelgem Borsbeek, Zedelgem Westhille en Zedelgem dorp komen te vervallen.

Voor Aartrijke dorp wordt een vervanghalte voorzien in de Engelstraat en voor Zedelgem dorp wordt een vervanghalte voorzien aan de Colruyt.

  • Lijn 72: Haltes Driewege, Molendam en Westhille komen te vervallen.

Er komt een extra halte ter hoogte van het groene eiland in de Groenestraat (tussen Jos. Vereeckestraat en Rusthuislaan). Zedelgem dorp blijft bereikbaar.

  • Lijn 74: Haltes Driewege, Molendam en Westhille komen te vervallen.

Er komt een extra halte ter hoogte van het groene eiland in de Groenestraat (tussen Jos. Vereeckestraat en Rusthuislaan). Zedelgem dorp blijft bereikbaar.

  • Lijn 94: haltes Aartrijke Wagenmakerij, Aartrijke Litterveld, Zedelgem Borsbeek, Zedelgem Westhille en Zedelgem dorp komen te vervallen.

Voor Zedelgem dorp wordt een vervanghalte voorzien aan de Colruyt.