De bibliotheek van Zedelgem opent zijn deuren als afhaalservice.

Afhaalservice bibliotheek Zedelgem vanaf maandag 6 april 2020

3 april 2020

Om ook tijdens deze periode voor leesplezier en de nodige verstrooiing te blijven zorgen, start bibliotheek Zedelgem vanaf maandag 6 april 2020 met een afhaalservice voor haar leners. Dit enkel vanuit de hoofdbibliotheek (site De Groene Meersen) en dit zo lang als de bibliotheek voor het publiek, uit voorzorgsmaatregel in de strijd tegen het corona-virus, gesloten blijft (momenteel is dit tot en met 3 mei 2020).

De afhaalservice wordt georganiseerd elke maandag, woensdag en vrijdag en dit telkens van 10 u. tot 12 u.

Vanaf vrijdag 3 april 2020 kan elke lener, via het online afsprakensysteem op de website van de gemeente (https://afspraken.zedelgem.be/, afspraak maken ‘Afhaalservice bibliotheek’) of telefonisch via het nummer 050 288 330, maximaal 10 materialen ontlenen.

!! Belangrijk !!

Hou steeds je lenersnummer (dit is je rijksregisternummer of nummer van je bibliotheekpas) bij de hand voor het maken van een afspraak. Zonder is het reserveren van materialen via de afhaalservice NIET mogelijk.

De afhaalservice is beperkt tot boeken, strips en dvd’s en, belangrijk, kunnen enkel beschikbare materialen zijn uit de hoofdbibliotheek (zoals aangegeven in de catalogus op de website van de bibliotheek).

Telefonische reservaties kunnen elke weekdag worden doorgegeven tot 17 u. Deze worden ingepland waar mogelijk in het afsprakensysteem, in overleg met de lener.

Bij de online reservatie kan je zelf een dag en een tijdstip kiezen uit de beschikbare momenten wanneer je de materialen kan komen afhalen.

Je krijgt ook een bevestigingsmail van je afspraak (dag + uur + gereserveerde materialen) en locatie waar je deze kan afhalen (hoofdingang bibliotheek De Groene Meersen of leeszaal bibliotheek De Groene Meersen, achterkant van de bibliotheek).

Voor het afhalen van de materialen wordt gevraagd om een eigen draagtas mee te brengen.

De uitleentermijn van de materialen bedraagt zoals steeds 4 weken. Een exacte datum wordt meegedeeld bij afhalen. Voor het inleveren van materialen ontleend via de afhaalservice, wordt gevraagd deze enkel in te leveren via de inleverbus.