Het lokaal bestuur bij de aanplanting van het geboortebos in Hoogveld.

Aanplanting geboortebos in Hoogveld

4 december 2021

Het aanplanten van geboortebossen of -dreven is een traditie die de gemeente Zedelgem wil verderzetten. Onze kinderen, onze toekomst. We willen voor hen dan ook een groene omgeving garanderen. Bovendien zal het leuk zijn om later terug te kunnen komen naar ‘hun’ bos!

Net zoals een kind deel uitmaakt van een gezin, een familie, een gemeenschap zal hun boom, samen met andere bomen, struiken en planten bijdragen tot ons welzijn en dat van komende generaties. Bossen bieden verkoeling tijdens warme zomers, dragen bij tot het vasthouden van overvloedige neerslag in de winters, herbergen een diversiteit aan leven, en zijn een uitgesproken plaats tot ontspanning van wandelaar, jogger, fietser…

Op zaterdag 4 december 2021 werd het natuurgebied Hoogveld met een halve hectare extra bos uitgebreid. Voor de 5e keer werd er een geboortebos aangeplant in dit natuurdomein. Dit keer konden alle kindjes die geboren zijn tussen 1 september 2018 en 31 augustus 2020 hun boompje planten samen met mama, papa, oma, opa... Ook ouders van sterrenkindjes waren meer dan welkom om een boom te planten ter nagedachtenis van hun overleden kindje.

In totaal werden er 650 bomen aangeplant door ruim 160 gezinnen. Naast wintereik en zwarte els, die op termijn zullen uitgroeien tot kanjers van 20 meter of meer, worden ook kleinere bomen van bij ons aangeplant: vuilboom, rode kornoelje, fladderiep, Europese vogelkers, Gelderse roos, éénstijlige meidoorn en lijsterbes. Het bos werd aangeplant op een perceel van Natuurpunt Zedelgem die ook zal instaan voor het verder beheer. Naast Natuurpunt waren de 4 afdelingen van De Gezinsbond en gemeente Zedelgem mede-organisator.