Aanplant geboortebos in De Pilse

Het aanplanten van geboortebossen of geboortedreven is een traditie die de gemeente Zedelgem wil voortzetten. Onze kinderen zijn de toekomst, en we willen voor hen dan ook een groene omgeving garanderen. Bovendien zal het later leuk zijn om terug te komen kijken naar ‘hun’ bos! Net zoals een kind deel uitmaakt van een gezin, een familie, een gemeenschap zal hun boom samen met andere bomen, struiken en planten bijdragen aan ons welzijn en dat van komende generaties. 

Bossen bieden verkoeling tijdens de warme zomers, dragen bij tot het vasthouden van overvloedige neerslag in de winters, herbergen een diversiteit aan leven en zijn een uitgesproken plaats voor ontspanning van wandelaar, jogger, fietser... 

Aanplant met meer dan 2.900 bomen en struiken

Voor de kinderen geboren tussen 1 september 2020 en 31 augustus 2022 slaan Natuurpunt Zedelgem, de verschillende afdelingen van de Gezinsbond en het gemeentebestuur van Zedelgem de handen in elkaar. Op zaterdag 25 november 2023 wordt het natuurgebied De Pilse met meer dan 2.900 bomen en struiken uitgebreid. We planten bomen en struiken voor al onze kinderen, dus ook voor onze sterrenkindjes; ouders van sterrenkinderen zijn dus ook meer dan welkom.

Waar kom je naartoe om mee aan te planten?

  • Toegang tot het perceel is via de Berkenhagestraat. Parkeren kan in de Berkenhagestraat, maar kom bij voorkeur met de fiets of te voet. 
  • Afspraak op 25 november 2023 doorlopend van 9u00 tot 12u00.

Meer info over het soort bomen en veel meer nieuws over bos en natuur vind je op www.natuurpuntzedelgem.be. Wil je meer info over de aanplant van het geboortebos? Contacteer dan de gemeentelijke milieudienst via milieu@zedelgem.be.