Aanleg voedselbos - Ontwerp mee!

De gemeente Zedelgem voorziet 1 hectare van het terrein naast de boomgaard op den Doorn (ecologisch volkstuinpark) voor de aanplant van een voedselbos. Dit voedselbos is een duurzame investering voor de inwoners van Zedelgem van vandaag én voor de volgende generaties.

Een voedselbos is namelijk een perfecte match tussen natuur en voedselproductie, het draagt bij aan de biodiversiteit, het versterkt de natuur en zorgt voor heel wat lokaal geproduceerd eetbaar lekkers voor mens en dier. Goed voor het klimaat, maar vooral ook voor elk van onze inwoners die van deze plek zullen kunnen genieten en er ook inspiratie voor de eigen tuin kunnen opdoen. Bovendien wil de gemeente hier ook ruimte voorzien voor ontmoeting en recreatie, een plek waar burgers samen kunnen komen om te genieten van de natuur en van elkaars gezelschap.

Zedelgem, groene gemeente

En het goede nieuws is dat jij, inwoner van Zedelgem met een groen hart, dat voedselbos mee mag ontwerpen, aanleggen en beheren!

Want de bedoeling is dat dit bos ook door actieve samenwerking tussen buurtbewoners en geïnteresseerden tot stand komt en dat een heuse 'voedselboswerkgroep' zich mee engageert om dit bos aan te leggen en te onderhouden. Samen bouwen aan een fijne ecologische plek in je eigen gemeente, en samen van de vruchten genieten, als dat geen mooi en positief vooruitzicht is!

Participeer

We nodigen jullie dan ook van harte uit om samen met ons een eerste ontwerp voor het bos te maken tijdens de eerste voedselbos-ontwerpsessie op donderdag 5 mei vanaf 19u. in de raadzaal van Zedelgem. Het ontwerp en de aanplant van het bos wordt vakkundig begeleid door VELT vzw. Samen gaan we aan de slag om tegen dit najaar de eerste bomen te kunnen aanplanten!

Praktische info

  • Wanneer: donderdag 5 mei, van 19u. tot 21.30u.
  • Waar: raadzaal in het gemeentehuis, Pater A. Vynckeplein 1, 8210 Zedelgem
  • Inschrijven: vóór dinsdag 3 mei via dit formulier

Dit project krijgt de steun van de provincie West-Vlaanderen.