Zitdag invullen belastingaangifte

Vorig jaar werd door FOD (Federale Overheidsdienst) Financiën via de telefoon hulp verleend bij het invullen van de aangifte personenbelasting. Ook dit jaar zal opnieuw maximaal ingezet worden op telefonische hulp op afspraak.

Telefonisch

Wie telefonische ondersteuning wenst bij het invullen van zijn belastingaangifte kan zich melden bij de dienst onthaal in het gemeentehuis van Zedelgem of telefonisch op het nummer 050 288 330.  FOD Financiën zal je nadien contacteren om telefonisch de belastingaangifte in te vullen of om een afspraak op het kantoor in Brugge vast te leggen. Je kunt hiervoor je gegevens doorgeven aan het gemeentebestuur tot 14 juni 2022.

Zitdag

Naast telefonische dienstverlening wordt dit jaar ook één zitdag (op afspraak) van de dienst Belastingen georganiseerd:

  • in het dienstencentrum De Braambeier (Loppemsestraat 14A 8210 Zedelgem)
  • donderdag 16 juni 2022
  • van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 15u00

Een afspraak dient vooraf gemaakt te worden in het gemeentehuis van Zedelgem bij de dienst onthaal of telefonisch via 050 288 330. Enkel wie een afspraak heeft, wordt geholpen op de zitdag in De Braambeier. Meerdere belastingaangiftes in één afspraak behandelen is niet mogelijk.

Wat breng je mee naar de zitdag?

Het is belangrijk om alle nodige documenten  (identiteitskaart + pincode, fiches, levensverzekering, attesten…) mee te brengen naar de afspraak op de zitdag. Indien je je aanmeldt met een aangifte van een andere persoon (bv. een familielid) is een volmacht noodzakelijk.

Afspraak in de kantoren van FOD Financiën

Voor wie niet naar de zitdag kan komen en geen telefoon heeft of hulp per telefoon niet mogelijk is, kan het gemeentebestuur ook een afspraak maken voor hulp in de kantoren van FOD Financiën te Brugge. Hiervoor kan je ook terecht in het gemeentehuis van Zedelgem bij de dienst onthaal of telefonisch op het nummer 050 288 330.