World Earth Hour 2023

Op zaterdag 25 maart 2023 is het weer Earth Hour. Jaarlijks gaat dit wereldwijde evenement door op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint. Dit jaar is het ‘World Earth Hour’ op zaterdag 25 maart van 20u30 tot 21u30.

World Earth Hour vraagt aandacht voor de effecten van klimaatverandering. Dan doen we over de hele wereld weer 1 uur het licht uit om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op aarde. Met deze wereldwijde beweging geven we die natuur een stem. 

Gemeente Zedelgem doet mee. De gemeente dooft alle monumentverlichting op 25 maart. Ook de digiborden worden vervroegd uitgeschakeld. Doe ook mee en doof jouw verlichting! Schakel gedurende 1 uur elektriciteit uit bij je thuis bijvoorbeeld. Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar 'Earth Hour' geeft vooral ook een sterk symbolisch signaal.

Het evenement is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het eerste 'Earth Hour' werd gehouden in Australië op 31 maart 2007. Tegenwoordig doen bijna alle landen van de wereld hieraan mee.