World Earth Hour 2021

Jaarlijks op de laatste zaterdag van maart, in het weekend waarin de zomertijd begint, wordt met dit wereldwijde evenement aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering. Dit jaar valt ‘World Earth Hour’ op zaterdag 27 maart en dit van 20.30u. tot 21.30u

'Earth Hour' roept huishoudens en bedrijven op om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis voor 1 uur te doven (tussen 20.30u. en 21.30 u.). Ook gemeente Zedelgem doet mee! De gemeente dooft alle monumentverlichting op 27 maart. Doe jij ook mee?

Door de elektriciteit uit te schakelen wordt er natuurlijk energie bespaard, maar 'Earth Hour' geeft ook vooral een sterk symbolisch signaal. We schenken aandacht aan de kwetsbaarheid van de natuur op aarde. Met deze wereldwijde beweging geven we die natuur een stem. 

Het evenement is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF). De eerste editie van 'Earth Hour' werd gehouden in Australië op 31 maart 2007. Tegenwoordig doen bijna alle landen van de wereld mee!

 

Virtuele Spotlight

Vanavond plaatst Earth Hour een video op haar sociale media-pagina's. Het enige wat je hoeft te doen is deze te delen in je verhalen, in je feed, via tweet, via DM, tag vrienden in de reacties,... De keuze is aan jou!

Het doel is simpel: zet onze planeet 60 minuten (en meer) in de schijnwerpers en zorg er op 27 maart voor dat dit de meest bekeken video ter wereld wordt! Zo krijgen zoveel mogelijk mensen deze oh zo belangrijke boodschap voor een beter klimaat te zien.