Toeristische tips in coronatijden

Even genoeg van binnen blijven? Wist je dat er heel wat prachtige plekjes te ontdekken zijn in de buurt van "je kot"? We geven jullie daarom graag een aantal tips om op ontdekking te gaan in onze mooie gemeente. Let wel: alle maatregelen inzake social distancing en hygiëne moeten steeds opgevolgd worden!

1. Plaisiersbos - Veldegem

Het Plaisiersbos in Veldegem is een jong ontginningsgebied dat tot voor een paar eeuwen enkel bestond uit woeste, onbewerkte grond. Het dankt zijn naam aan een voormalige opzichter, August Plaisier. 

Tip: vanaf de Bergenstraat kun je een bewegwijzerde wandellus volgen in het bos.
Lees meer over het Plaisiersbos op de website van Natuurpunt: https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/plaisiersbos#

2. Park van Loppem

Het kasteel van Loppem is een parel van neogotische totaalkunst en bevat een rijke collectie kunstvoorwerpen, gaande van de middeleeuwen tot het begin van de 20ste eeuw. De historische waarde van het kasteel is aanzienlijk. Op het einde van de Eerste Wereldoorlog verbleef koning Albert I op het kasteel en de fameuze regering van Loppem werd er gevormd.

Het kasteel wordt omringd door een romantisch park in Engelse landschapsstijl. In het park zijn er 3 wandellussen uitgestippeld, je kan kiezen tussen een wandeling van 1,5 tot 3 km.

Meer info over het prachtige Kasteel- en parkdomein van Loppem vind je hier.

3. Boschvogelroute - Aartrijke (45 km)

De Boschvogelroute laat je per fiets de mooiste landschappen en de vele historische bezienswaardigheden van onze vier deelgemeenten verkennen. De route is genoemd naar Frans Ramon Boschvogel (1902-1994), de Aartrijkse schrijver die zelf talloze keren onze streek per fiets of te voet heeft doorkruist.

Deze route is bewegwijzerd en start aan de Sint-Andreaskerk in Aartrijke. 

Foto: de Moubekevallei

4. Parkbegraafplaats - Zedelgem

Een klein maar fijn groen uitstapje in Zedelgem dorp: de parkbegraafplaats in de Loppemsestraat is het ontdekken waard, het zet aan tot rust, wandelen, nadenken en mediteren.

In de directe omgeving vind je ook het mooie bufferbekken van de Plaatsebeek.

 

6. Theater op een bijzonder bankje

De hele zomer lang (tot 30/09/2021) brengen podcasts theater tot op bankjes op diverse plaatsen in de gemeente. Neem tijdens een wandeling of fietstocht even plaats op een bankje met een speciale sticker waar je via een QR-code getuige bent van bizarre, aangrijpende dialogen. Theater was nog nooit zo gemakkelijk, gratis en op eigen tempo binnen handbereik! 

Ontdek alle locaties via www.zedelgem.be/reuzeleuke-zomer

 

7. Zangfietspad - uniek in België

Al fietsend ongegeneerd zingen uit volle borst of gewoon luidop mee neuriën? Probeer het uit langs de Vloethemveldzate tussen de Loppemse straat en de Torhoutsesteenweg. Geen inspiratie? Scan de QR-code op de bordjes langs het traject en ontdek een playlist met leuke meezingers! Plezier gegarandeerd...

Meer info over het eerste Zangfietspad in België, in Zedelgem, vind je hier.