Theaterwandeling: Een blauwe vogel in Aartrijke

Een Blauwe Vogel is een interactieve theaterwandeling van het gezelschap Aardvork met verhalen geïnspireerd op het wereldberoemde sprookje van de Belgische nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck, maar ook op de vele legendes die er zijn over blauwe vogels: brengers van geluk. 

De wandeling was reeds terug te vinden rond De Groene Meersen en in Veldegem, maar nu brengt een kindvriendelijke wandellus van 3 kilometer je langs 5 plaatsen in Aartrijke.

Via een QR-code op een infobord kun je telkens de verschillende versies van het prachtige verhaal over ‘de blauwe vogel’ ontdekken. 

De theaterwandeling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar en start aan het speelplein aan de achterkant van GC Jonkhove in AartrijkeJe wandelt o.a. door het park aan de kerk, langs de Brugse Heirweg, de Dorpwegel, de Holde en de Minnezangerstraat. Een uitgestippelde route kun je onderaan deze pagina downloaden.

 

Lees hier nog meer over het project: 

Met ‘De Blauwe Vogel’ van de enige Belgische nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck als inspiratiebron ontwikkelde schrijver & componist Peter Spaepen voor Aardvork (in coproductie met CC Nova) een bijzondere manier om ook in corona-tijden theater en muziek tot bij kinderen te brengen.

Een Blauwe Vogel’ is een wandelroute die op verschillende plekken in Vlaanderen en Nederland wordt op opgesteld. De kinderen en hun ouders worden meegenomen in een zoektocht naar de blauwe vogel. De zoektocht van blauw nest naar blauw nest brengt wandelende gezinnen langs de prachtige prenten die Jana Roos voor het project maakte. Via QR-codes bij de tekeningen krijg je het verhaal te horen, verteld door Frans Van der Aa. De vertelling is doorweven met liedjes en figurentheater. Het geheel werkt als een ‘origin story’ voor de schrijver Maurice Maeterlinck en zijn wereldberoemde verhaal ‘De Blauwe Vogel’. Als kind van advocaten droomt hij in zijn saaie kamertje vol boeken weg in verhalen. Zoals het laatste lied ‘Jouw Letters’ duidelijk maakt: een warme oproep aan de kinderen om ook de verhalen in hun hoofd op te schrijven, te tekenen of te vertellen.

“Grijp dat potlood en noteren maar, verzin de zinnen uit je lijf.” Kleine Mo.

Een Blauwe Vogel is te wandelen door gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. De kinderen worden ondergedompeld in een bad vol muziek, verhalen en theater en gaan zoekend, sorterend, huppelend, zingend op wandel met de opdrachten die Maurice hen meegeeft na elke vertelling.

Hier kun je alvast een voorproefje bekijken!

CREDITS

Tekst & Muziek: Peter Spaepen

Vertelling: Frans Van der Aa

Zang & Toetsen: Pieter De Praetere & Noémie Schellens & Elisabeth De Loore

Figuren: Ananda Puyck / Het Magisch Theatertje

Coaching: Koen Boesman

Captatie & Montage: Mediaraven

Assistentie: Tom Nicasy

Boeking: Huis Alma

 

Coproductie: CC Nova Wetteren