Speelpleinwerking 'Kriebels' en SWAP

In de speelpleinwerking spelen kinderen in verschillende leeftijdsgroepen (3 tot 12 jaar), met thema’s volgens leeftijd. De SWAP tienerwerking is er voor jongeren van 12 tot 15 jaar.

Speelpleinwerking

In de speelpleinwerking spelen de kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. In het jeugdcentrum op het domein De Groene Meersen werken we met thema’s met activiteiten die aangepast zijn aan de leeftijd. Ons team van jobstudenten en monitoren staat klaar om er een onvergetelijk moment van te maken.

Inschrijven is niet verplicht. Je koopt op voorhand jetons in één van onderstaande verkooppunten en brengt deze de dag zelf mee naar het speelplein.

Zedelgem
- Gemeentehuis, Pater Amaat Vynckeplein 1
- Bibliotheek, Stadionlaan 50
- De Boot-erham, Brugsestraat 217
- Ip Zilleghem Platse, Groenestraat 10

Loppem
- Power Heidelberg, Torhoutsesteenweg 73

Veldegem
- ‘t Leesgenot, Markt 14

Aartrijke
- Fun, Engelstraat 19

Via inschrijvingen.zedelgem.be kan je een gezinsaccount aanmaken. Enkel via deze account worden de attesten voor de belastingen en terugbetaling van het ziekenfonds aangemaakt.

Tijdens het jaar organiseert de jeugddienst een aantal opendeurdagen waarop de ouders een rondleiding krijgen in het jeugdcentrum en meer over de speelpleinwerking te weten komen.

SWAP

De SWAP tienerwerking is er voor jongeren van 12 tot 15 jaar op het domein Groenhove, gelegen aan het kruispunt Zuidwege (inrit naast tankstation). Bepaalde activiteiten vinden op een andere locatie plaats, waar we met de bus of fiets naartoe gaan.

Inschrijven voor de SWAP-activiteiten kan via inschrijvingen.zedelgem.be, waar je een gezinsaccount aanmaakt. Een overzicht van de thema's en activiteiten vind je in de flyer die je onderaan deze pagina kan raadplegen. 

Word medewerker

In het jaar dat ze 16 worden, kunnen jongeren medewerker worden bij de speelpleinwerking of SWAP. Het volgen van een cursus animator of in het bezit zijn van een attest (hoofd)monitor vormt hiervoor een goede basis, maar is niet verplicht. Het gemeentebestuur betaalt een deel van het inschrijvingsgeld van zo’n cursus kadervorming terug. 

We zoeken steeds gemotiveerde medewerkers die van de speelpleinwerking en de SWAP een succes willen maken. Misschien was je vorig jaar al monitor bij de speelpleinwerking? Of sta je in leiding bij een jeugdbeweging? Of je houdt er gewoon van om actief met kinderen bezig te zijn? Dan is speelpleinwerking of SWAP zeker iets voor jou!

MONITOR
Als monitor krijg je het statuut van vrijwilliger. Je staat in voor de opvang en de begeleiding van de kinderen. Je bereidt samen met de andere monitoren de activiteiten voor, je voert ze uit en daarna volgt de evaluatie. De hoofdmonitor en/of teambegeleider zal je hierbij helpen en begeleiden zodat de kinderen telkens een leuke dag beleven.
Vereisten: Je bent minimum 16 jaar (SPW) of 18 jaar (SWAP).

HOOFDMONITOR (enkel voor SPW zomer)
Als hoofdmonitor krijg je het statuut van jobstudent en heb je de leiding over een deel van de monitorenploeg. Je zorgt er voor dat de voorbereiding in orde is, de activiteiten vlot verlopen en helpt mee aan de evaluatie. Samen met de andere hoofdmonitor en teambegeleider zorg je voor een vlotte werking.
Vereisten: Je bent minimum 18 jaar.

TEAMBEGELEIDER
Als teambegeleider krijg je eveneens het statuut van jobstudent en sta je aan het hoofd van het team. Je verzorgt de inschrijvingen en zorgt dat de werking in orde is. Je helpt mee met administratief werk en op het einde van de dag leidt je de evaluatie. Samen met de jeugddienst en het volledige team werk je mee aan een spetterende vakantie.
Vereiste: Je bent minimum 18 jaar.

Sollicitatieformulier

Via onderstaand formulier kan je je kandidaat stellen om aan de slag te gaan als monitor of teambegeleider bij de speelpleinwerking of SWAP. Je hebt ook een uittreksel uit het strafregister (model 2) nodig, dat je hier kan aanvragen.

Stap 1 van 4:

Vragen? Contacteer ons