Soorten evenementen

Alle activiteiten die plaatsvinden in een openbaar gebouw, op een openbare plaats of een activiteit die openbaar toegankelijk is, worden gemeld aan het gemeentebestuur. Dit doe je minstens twee maanden voor de activiteit.

Indien het evenement meerdere toelatingen vereist zoals een afwijking van de geluidsnorm, afwijking van de verkeerssituatie, toestemming voor het plaatsen van publiciteit …  vraag je dit evenement aan via evenementen.zedelgem.be. Via deze weg kun je, indien gewenst, ook meteen een gemeentelijke zaal reserveren. Je vindt er ook de reglementen en een lijst van veelgestelde vragen.

Eens je aanvraag werd ingediend, worden de betrokken diensten en de veiligheidsdiensten op de hoogte gebracht. Na hun advies en eventuele goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen krijg je de toelichting over de beslissing.

Volgende evenementen vraag je via deze weg aan: rommelmarkt, buurt- of straatfeest, sportevenement, fuif, kermis, speelstraat, inleefweek, vakantiekamp, optreden, festival …

Evenement op openbaar domein

De straat is van iedereen, maar dat betekent niet dat je zo maar van alles op de openbare weg mag organiseren. Voor het gebruik van de openbare weg, straten, pleinen heb je een vergunning van het gemeentebestuur nodig.

Voor evenementen zoals wandeltochten, fietstochten, mountainbiketochten, koetsentochten, motorritten, wielerwedstrijden, loopwedstrijden, vinkenzettingen, etc. heb je enkel een toelating nodig voor de inname van het openbaar domein.

Al deze evenementen vraag je minstens 2 maanden voor datum van het evenement aan via evenementen.zedelgem.be.

Een gemeentelijke receptie

Organiseer je bijeenkomst voor 40 jarigen van jouw wijk? Bestaat jouw verenigingen 50 jaar? Dan biedt de gemeente voor dergelijke feestelijke gebeurtenissen een receptie aan.

Een receptie wordt aangeboden aan:

  • Jubilerende verenigingen:
    - 10, 20, 30, 40, 60, 70, 80 en 90 jaar: enkel een receptie
    - 25, 50, 75 en 100 jaar: een receptie en toelage
  • **-jarigen: particulieren of verenigingen die een receptie organiseren voor een groep 40, 50, 60, 70 en 80 jarigen
  • Daarnaast kunnen ook organisatoren van kermissen, etc een receptie aanvragen

Hier geldt ook: minstens 2 maanden voor datum van het evenement aanvragen via evenementen.zedelgem.be.