Passerelle - Double bill: D-Effect en Alstublieft

Danscompagnie Passerelle biedt al sinds haar ontstaan de mogelijkheid aan jonge amateurdansers en jonge, beloftevolle choreografen, om via een artistiek traject een korte danscreatie te maken. In Zedelgem krijg je twee zo’n creaties te zien, een Double Bill:

D-effect
Lisi Estaras (° Argentinie) bracht drie jonge danseressen, twee dansers met het syndroom van Down en een contrabas-speler samen voor de creatie van een energieke, absurde tot poëtische voorstelling. Door zaken uit te vergroten beïnvloeden ze elkaar en roepen ze vragen op omtrent identiteit, leeftijd, gender, kwetsbaarheid en hun relaties tot elkaar.

Alstublieft
Hangt het geluk van de mens af van de behoefte of de noodzaak om tot een groep te behoren? Is de weg naar geluk gelinkt aan de verplichting om zich in te zetten voor anderen ten koste van zichzelf? Op scène worden deze vragen gesteld en behandeld door drie dansers, drie individuen, drie parallelle enkelingen, een drieluik van getuigenissen… in een choreografie van Bérengère Bodin (° Frankrijk).

In samenwerking met VTBKultuur Zedelgem.