Kunstroute pARTcours

Beeld © Sonja Moyaert

We vieren dit jaar de 10de editie van kunstroute pARTcours. Wat hadden we jullie graag een feesteditie voorgeschoteld met alle toeters en bellen. Het coronavirus gooit helaas roet in het eten, maar de creativiteit van de Zedelgemse kunstenaars is niet te temmen! Met trots stellen we jullie een waardig alternatief voor: een kunstroute van raam tot raam.

Tijdens het Pinksterweekend (22 t.e.m. 24 mei - 13.00 tot 18.00 u.) kun je met behulp van een uitgestippelde fietsroute op een leuke en veilige manier maar liefst 14 locaties bezoeken. Lokale kunstenaars stellen hun werk aan je voor achter het venster van hun woning of op hun oprit, in de voortuin van de Priorij van Bethanië of aan het raam van een openbaar gebouw zoals het Gemeentehuis van Zedelgem. Elke locatie is aangeduid met een nummer op het plan. Het overkoepelend thema van dit jaar is WIND.

Speciaal voor de allerjongsten hebben Danny en Kristel van de werkgroep Beeldende Kunst een familiezoektocht uitgestippeld. Kindjes kunnen bij elke locatie op zoek gaan naar een vlieger met een specifiek symbool.

Een overzicht van alle locaties en kunstinstallaties op de tentoonstellingsroute, net als het formulier voor de familiezoektocht, kun je terugvinden in de programmafolder. De folder wordt verdeeld als katern in Zedelgem Magazine editie april!

In een notendop

  • Wat? Kunstroute pARTcours - thema Wind 
  • Waar? Start fietsroute aan de Priorij van Bethanië
  • Wanneer? 22 - 24 mei, telkens tussen 13.00 en 18.00 u.
  • Prijs? Gratis

Meer info nodig? Wil je een programmafolder aanvragen?
Je kunt steeds terecht bij de dienst cultuur: cultuur@zedelgem.be – 050 288 605