Lezing: 'Rouw van ouderen om verlies van de partner (i.s.m. BIB en CVS)

Lezing: Rouw van ouderen om verlies van de partner (i.s.m. BIB en CVS)

En dan alleen... Met het verlies van de partner op latere leeftijd verlies je niet alleen je partner, ook het leven zoals het was. Na een leven lang met elkaar doorgebracht te hebben komt de dag dat er één van de twee alleen voor komt te staan of ernstig ziek wordt.

Wat als... Is het verdriet minder erg als je partner een respectabele leeftijd heeft bereikt? Of is het juist moeilijker omdat je het laatste stukje alleen bent en mis je je partner juist hierin erg? Welke wegen kan je het best bewandelen als er verlies zit aan te komen? Wie kan hierin meer ondersteunen? Wat als er geen mantelzorgers zijn?

Deze en nog veel meer vragen over dit onderwerp kunnen tijdens deze heel herkenbare lezing gesteld worden aan Mieke Deltomme. Zij is rouwtherapeute en docente rouwondersteuning en schreef verschillende boeken over rouw. Deze lezing is bedoeld voor senioren die meer willen weten over rouw- of verlieservaring, die steun willen vinden. Het is een plek waar je verdriet er mag zijn, waar je zonder gêne kunt vertellen hoe het je vergaat, waar je door lotgenoten vaak beter begrepen wordt.

De lezing duurt minimum 1u15min. en kan uitlopen naargelang de nood en het aantal vragen dat gesteld wordt.