Kunstenaar in de kijker: Aukje Goethals

Kunstenaar in de kijker: Aukje Goethals

Aukje Goethals is geboren in 2004. Ze is de dochter van Balder Goethals en Iemke Verplancke, beiden afkomstig uit Zedelgem. Ze is de zus van Aerjen.

Aukje heeft duidelijk wat je noemt ‘een aardje naar haar vaartje’: ze heeft van kindsbeen af een passie voor kunst ontwikkeld. Ze zat altijd bij haar vader aan tafel toen hij zijn teken- of schilderopdrachten afwerkte en van hem leerde ze onderhand werken met kleurschakering, licht en schaduw en diverse andere technieken: werken met potlood, kleurpotlood, pen, enz. 

Tegenwoordig is Aukje vooral gefocust op digitaal tekenwerk en -ontwerp, waarbij de aandacht gaat naar eigen ontworpen animatiefiguren. Haar grote droom is om ooit mee te werken aan de productie van animatiefilmpjes.

Praktisch:
De tentoonstelling start op 1 september en kan bezocht worden tot eind november tijdens de openingsuren van LDC Jonkhove.

Eventuele bezoekersvoorwaarden in het kader van de coronamaatregelen kun je nalezen op www.zedelgem.be/tentoonstellingen

Deze tentoonstelling is een organisatie van de cultuurdienst in samenwerking met de werkgroep beeldende kunst en LDC Jonkhove.