Jeugdboekenmaand 2021

Campagnebeeld Jeugdboekenmaand - Illustratie: Leo Timmers - Vorm: Kris Demey

De maand maart is traditioneel Jeugdboekenmaand, een initiatief van Iedereen Leest. Ook in bib Zedelgem gaat dit nooit onopgemerkt voorbij! 

In 2021 viert Jeugdboekenmaand haar 50ste verjaardag. Een groot feest dus, wat in deze periode jammer genoeg niet gepaard kan gaan met de traditionele lezingen of tentoonstelling in de bib of een leuk slotfeest…

Maar niet getreurd, ook al kan de bib niet samen met haar lezers en leners vieren, willen we er toch een feest van maken. Want het thema van Jeugdboekenmaand dit jaar is “Lezen is een Feest”! We willen de bib graag feestelijk aankleden en daarbij hebben we jullie hulp nodig!

Maak je een feestslinger, een tekening van je favoriete boek, of toch liever een taart uit karton? Alles kan! Je kan ook steeds in de bib terecht voor leuke kleurplaten. Verdere inspiratie en knutselideetjes vind je trouwens ook op de website van de bibliotheek.

Kom in de loop van de maand maart langs met je tekening of knutselwerkje en de bib hangt het met veel plezier uit. Alvast bedankt aan iedereen die ons meehelpt om van lezen echt een feest te maken!

Vanaf 1 maart tot 31 augustus 2021 - Boekenverkoop in de bib

Tijd om je boeken- of muziekkast aan te vullen? Ben je nog op zoek naar een leuke roman of een kookboek om je kookkunsten bij te schaven? Of wil je als muziekliefhebber nog enkele cd's aan je collectie toevoegen?

Dan ben je bij de bibliotheek aan het juiste adres! Kom vanaf 1 maart tijdens de openingsuren van de bib zeker eens snuisteren in een rijk aanbod van boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften. De verkoop gaat door in de bibliotheek en het aanbod wordt tot eind augustus constant aangevuld. Kom dus regelmatig eens langs om nieuwe dingen te ontdekken. 

Deze afgevoerde, maar nog mooie en kwalitatieve materialen worden aan democratische prijzen verkocht: boeken, cd’s en dvd’s vanaf 1 euro en tijdschriften aan 0,50 euro. Daarbovenop steun je het goede doel want de opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.