Inzameling asbest op containerpark Zedelgem terug mogelijk vanaf 23 juli, maar op afspraak

De inzameling van asbest op het containerpark van de gemeente Zedelgem wordt vanaf donderdag 23 juli 2020 terug opgestart. De aanvoer van asbest is terug mogelijk omdat het verbod op de vrije verkoop van het type mondmaskers noodzakelijk voor de inzameling ervan, opgeheven werd. 

Van 23 juli t.e.m. 23 oktober 2020 kan asbest uitsluitend op donderdagvoormiddag tussen 8 u. en 12 u. aangevoerd worden naar het containerpark.

Uit voorzorg en veiligheidsoverwegingen, en mede om de piek in de aanvoer van asbest veilig te kunnen opvangen, moeten een aantal richtlijnen strikt opgevolgd worden:

 1. Maak een afspraak: voor het aanbieden van asbest in het containerpark moet een afspraak gemaakt worden en dit ten laatste op de dinsdag voor het aanbieden van je aanvoer asbest.
  Een afspraak maak je door te mailen naar containerpark@zedelgem.be of telefoneer 050 200 332.
   
 2. Zonder een afspraak kan geen asbest aangevoerd worden.
   
 3. Meld bij het maken van je afspraak de hoeveelheid asbest die je zal aandienen en geef je naam en adres op.
   
 4. Alle asbest wordt verpakt: voor je naar het containerpark komt moet je kleinere stukken asbest in zakken stoppen en deze goed afsluiten, grote stukken asbest moet je in folies gewikkeld aanbrengen. Op die manier vermijd je stofvorming.
   
 5. Op donderdag, enige dag waarop je asbest kan aandienen, mag geen enkele andere afvalstof meegebracht worden.

Belangrijk nog om weten: Per week mag er 0.5 m³ asbestcement gratis aangevoerd worden naar het containerpark. Voer je meer asbest aan, dan betaal je hiervoor 25 euro per begin van een 1 m³. We raden aan om bij grote hoeveelheden asbest deze te laten ophalen door een geregistreerd asbest-inzamelaar.

Meer info over hoe je best met asbestcement omgaat, vind je op www.asbestinfo.be.