Noord-Zuidraad

De Noord-Zuidraad is de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking. Naast de adviserende taak ondersteunt de Noord-Zuidraad ook verschillende activiteiten, al dan niet in samenwerking met lokale partners en vrijwilligers: 11.11.11-actie, Solymundo, sensibilisatieprojecten voor scholen, info-momenten rond de Noord-Zuidproblematiek, enz. 

De Noord-Zuidraad bestaat uit een vaste kern van een tiental vrijwilligers. Zij zijn representatief voor de ontwikkelingsamenwerking in de gemeente: vertegenwoordigers van de erkende Projecten in het Zuiden, mensen met jarenlange ervaring in de Noord-Zuidraad. Maar er zijn ook geïnteresseerden die zich met veel enthousiasme kandidaat hebben gesteld om deel te nemen aan dit overleg. 
De raad komt op regelmatige tijdstippen bijeen (gemiddeld vier keer per jaar). Daarnaast worden ook werkgroepen opgericht die specifieke acties voorbereiden: werkgroep Solymundo, 11.11.11, Fairtrade, ... In deze werkgroepen kunnen ook tijdelijke medewerkers worden opgenomen. 

De raad staat open voor iedereen die begaan is met het Zuiden. Een aanvraag voor toetreding kan door een schriftelijke kandidatuur met motivatie te sturen naar doreen.beuselinck@zedelgem.be.
Na positief advies door de Noord-Zuidraad wordt de toetreding bevestigd.

Onderaan deze pagina kan je 3 types formulieren downloaden voor aanvragen subsidies/ondersteuning voor projecten/activiteiten rond ontwikkelingssamenwerking:

  • Formulier A: aanvraag subsidies voor projecten in erkende landen in ontwikkeling
  • Formulier B: aanvraag activiteitensubsidie van sensibilisatie-activiteiten
  • Formulier C: aanvraag logistieke en/of financiële ondersteuning van sensibilisatie-activiteiten in samenwerking of overleg met de Noord-Zuiddienst

Ook het subsidiereglement voor ontwikkelingssamenwerking kan je hieronder raadplegen.

 

 

Gerelateerd(e) document(en): 

Thema: