Dienstreglement

Hoe word je lid van de bibliotheek?

Je wordt lid van de bibliotheek door je persoonlijk aan te melden in een van de bibliotheekvestigingen. Wie jonger is dan 18 jaar betaalt geen lidgeld. Vanaf 18 jaar betaal je 5 EUR om 12 maanden lid te zijn van de bibliotheek.

 

Hoeveel kan je ontlenen?

Op je pasje kan je 10 gedrukte materialen en 10 materialen uit de afdeling geluid en beeld ontlenen. Je kan tegelijkertijd lenen in de hoofdbibliotheek en in de uitleenposten. Er kunnen maximum 40 materialen op 1 lenerspas ontleend worden.

 

Hoe lang mag je iets ontlenen?

Alle materialen ontleen je voor 4 weken. Je kan de uitleentermijn keer meerdere keren verlengen, binnen een maximale uitleentermijn van 56 dagen. Een uitzondering hierop geldt voor de ‘sprinters’. Dat zijn de nieuwste dvd’s, bepaalde naslagwerken, extra exemplaren van bestsellers, snippertassen en fundels. Die kun je maximum 2 weken lenen, en je kan de uitleentermijn niet verlengen. Dergelijke materialen zijn duidelijk gemarkeerd met een sticker ‘sprinter’.

 

Wat kost het?

Als lid van de bibliotheek kan je alle uitleenbare materialen gratis ontlenen.

 

Aanbod voor scholen, instellingen, verenigingen, leerkrachten, …

De bibliotheek heeft een apart aanbod voor o.a. scholen, instellingen en verenigingen. Er kunnen rondleidingen aangevraagd worden, de bib kan voorzien in themapakketten, enz. … Neem voor meer informatie gerust contact op met de bibliotheek.

Internetgebruik kan vanaf 6 jaar (1ste leerjaar) en is altijd gratis.

 

IBL: Interbibliothecair leenverkeer

Elke openbare bibliotheek kan alle soorten uitleenbare materialen, die ze zelf niet bezit, aanvragen bij een andere openbare bibliotheek. Wanneer je dus een item vindt in een andere bibliotheek kan je dit naar je eigen bibliotheek laten opsturen, de bibliotheek vraagt hiervoor een kleine vergoeding. Meer informatie hierover krijg je in de bibiliotheek.
 

 

Gerelateerd(e) document(en): 

Thema: