De bibliotheek

proxy

De bib … Het leven van A tot Z.

Bij ‘de bib’ denkt iedereen spontaan aan een plek waar je boeken kan ontlenen. Dat klopt uiteraard, maar de bib is veel meer dan dat, je kan er terecht met al je vragen. De bibmedewerkers nemen graag de tijd om samen met jou op zoek te gaan naar de gewenste informatie, een goed boek, je in contact te brengen met specialisten,…

 

De bib is er voor iedereen: er is een ruim en actueel aanbod voor kinderen, jongeren, volwassenen, moeilijke lezers en slechtzienden. Je vindt er prentenboeken, eerste-leesboekjes, verhalende boeken, luisterboeken, strips, romans, informatieve boeken, cd’s, dvd’s, blu-ray. Als je lid wordt van de bibliotheek kan je deze materialen gratis ontlenen op je lenerspas.

Ook wie geen lid is van de bibliotheek is welkom om in de bib op internet te surfen - in de hoofdbibliotheek is er wifi - en databanken te raadplegen, kranten te lezen, tijdschriften en boeken in te kijken. Op dinsdagvoormiddag en donderdagnamiddag is er zelfs gratis koffie en thee voorzien.

De hoofdbibliotheek maakt deel uit van de Groene Meersen, heeft een uitgebreide collectie en is 30 u. per week open. In elke deelgemeente is er een uitleenpost die open is op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Je vindt er een kleine en actuele collectie. Je kan ook materialen aanvragen uit de hoofdbibliotheek. In elke uitleenpost zijn er verschillende computers ter beschikking voor internetgebruik.

 

Thema: