Groene Kikker - Digitale kinderwereld

Beeldschermen zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij

Of jonge kinderen met beeldschermen moeten opgroeien, daarover zijn de meningen van experten verdeeld. De ene deskundige spreekt van ‘digitale dementie’ als kleintjes alleen maar tweedimensionaal spelen op een computer. De andere vindt juist dat kinderen in een gedigitaliseerde samenleving al op jonge leeftijd vertrouwd moeten worden gemaakt met een beeldscherm. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Je kan daarin als ouder je eigen keuzes maken. 

Van maart tot en met juni bundelen Huis van het kind Zedelgem en Bib Zedelgem interessante weetjes om als ouder op zoek te gaan naar de ideale balansWe laten jullie alvast kennis maken met interessante literatuur en leuke apps voor peuter en kleuters.

Van maart tot en met juni zetten we dan ook de digitale kinderwereld in de kijker. Onze 'groene kikker boekenkast' in het Huis van het kind in de Braambeier wordt gevuld met boeiende literatuur betreffende dit thema. We voorzien ook tal van leuke wist-je-datjes die in het lokaal terug te vinden zijn.