UNIEK KLASSIEK: Capriola di Gioia / In de schatkamers van Fétis

Toen François-Joseph Fétis in 1832 aangesteld werd als directeur van het destijds nieuwe Brusselse Conservatorium, kon men nog niet vermoeden welke impact hij op de muziekwereld zou hebben.

De man had een neus voor het binnenhalen van muzikaal talent en hij wist ook een enorme collectie aan composities van toondichters uit de hele muziekgeschiedenis op te bouwen. Na zijn dood schonk hij zijn persoonlijke bibliotheek met een groot aandeel authentieke manuscripten aan het koninkrijk België en tot op vandaag wordt het ‘Fétis-fonds’ bewaard en beheerd in de Koninklijke Bibliotheek van België.

Capriola di Gioia dook in een tot nu toe onberoerd manuscript uit Fétis’ persoonlijke collectie met prachtige sopraan-continuo-cantates van o.a. A. Scarlatti en G.B. Pergolesi en een aantal anonieme composities. Daarnaast bevat het ook een groot aantal klavecimbelsonates.

2017 is voor Capriola di Gioia een feestjaar, want het ensemble bestaat 10 jaar.

Capriola di Gioia: Amaryllis Dieltiens (sopraan), Bart Naessens (klavecimbel), Jurgen De Bruyn (ov, theorbe), Lidewey van der Voort (ov, viool)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Priorij van Bethanië
Sysen 4, 8210 Loppem (Zedelgem)
Wanneer
vrijdag 13 oktober 2017 van 20:00 tot 21:30
Prijs
€ 15 (Basistarief: € 15)
Contact
Mail: tickets@zedelgem.be
Telefoon: +32 50 28 86 00
Links
www.zedelgem.be/tickets,